Biltstroom | Nieuw Toutenburg

Maartensdijk

31 deelnemers

panelen nog beschikbaar UITVERKOCHT

kWh per energiedeel per jaar

%

verwacht rendement

euro per paneel

Alle panelen zijn verkocht, de zonnestroominstallatie draait!

Het tweede collectieve zonnestroomproject van Biltstroom is live, op een mooie locatie in Maartensdijk! Wouter en Marjolein van Oostrum van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg aan de Dorpsweg in Maartensdijk hebben het dak van hun nieuwe koeienstal beschikbaar gesteld. Begin oktober 2018 heeft Greenlink in opdracht van Biltstroom met de inleg van 31 deelnemende buurtbewoners 299 zonnepanelen geplaatst. De collectieve opwekking van lokale duurzame energie door Biltstroom in Maartensdijk is daarmee een feit!

Ruimte genoeg

Familie Van Oostrum raakte enthousiast over het eerste collectieve project van Biltstroom dat in mei 2018 bij Landwinkel De Hooierij in De Bilt is gerealiseerd. Toen zij 2 jaar geleden het dak van de koeienstal achter op het erf verlengden, ontstond een grote overkapping voor de machines, het hout en het hooi. En met ruimte voor zonnepanelen! Deels voor hen zelf, maar Wouter en Marjolein vonden het een prachtig idee om het dak ook beschikbaar te stellen voor collectieve stroomopwekking voor buurtbewoners.

De juiste postcode

Inwoners en bedrijven in de directie omgeving hebben een inleg gedaan in de coöperatie en zo een of meer zonnepanelen “gekocht”. Het gaat om de postcodegebieden 3615, 3723, 3737, 3738 en 3739. De zonnestroominstallatie is op 9 oktober 2018  geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnet. De officiële en feestelijke opening van  de zonnestroominstallatie vond plaats op zaterdag 13 oktober 2018. Uitgebreide informatie over dit 2e collectieve project van Biltstroom is nog te vinden in de speciale informatiebrochure van Biltstroom. 

Over Zorgboerderij Nieuw Toutenburg

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, waarbij huiselijkheid en gezelligheid voorop staan. De wensen van de deelnemers zijn bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg het uitgangspunt bij de invulling van de dag. Er wordt een breed scala aan mogelijkheden voor dagbesteding geboden. De zorgboerderij  richten zich met name op groenteteelt, teelt van zacht fruit en veehouderij.

De producten van het land worden door de deelnemers van de zorgboerderij verwerkt en zijn te koop in de boerderijwinkel. Ook het vlees van de limousinrunderen is hier te koop. Producten die niet zelf op Nieuw Toutenburg worden verbouwd worden regionaal ingekocht of fair trade via Wereldwinkel De Bilt.

Wouter en Marjolein waren zaterdag 30 juni jl. te zien in het programma Samen Sterk van SBS6. In de uitzending vertellen ze over de zorgboerderij, de werkzaamheden van de deelnemers en het belang hiervan.  Het item kun je hieronder nog een keer bekijken.

Op zaterdag 13 oktober 2018 is de zonnestroom-installatie met 299 zonnepanelen officieel geopend!

Foto: Marjolein en Wouter van Oostrum

Deelname aan het project Zorgboerderij Nieuw Toutenburg is uitsluitend mogelijk voor bewoners van de postcodes: 3615, 3723, 3737, 3738 en 3739.