Lokaal opgewekte energie
van De Bilt, voor De Bilt

panelen nog beschikbaar UITVERKOCHT

kWh per energiedeel per jaar

%

verwachte rendement

euro per paneel

BENG! staat voor Biltse Energie Neutrale Gemeenschap. Met als doel een energieneutrale gemeente in 2030. Dat wil zeggen dat er in de zes kernen van de gemeente De Bilt evenveel energie opgewekt wordt als er verbruikt wordt. Meer besparen, minder verbruiken en veel energie zelf opwekken. Met lokale bronnen, zoals met name zon maar ook met wind.

BENG! werkt er hard aan om lokale opwek te realiseren. Er zijn mogelijkheden genoeg, het is een kwestie van organiseren om deze te benutten. En zo mensen en lokale bronnen met elkaar te verbinden: met elkaar en voor elkaar. Zo wekken we samen onze eigen stroom op, in De Bilt. Goed voor het klimaat, en goed voor ons. Biltstroom!

Op de daken van de stallen en schuren van Landwinkel De Hooierij, het bedrijf van BENG!-leden van het eerste uur Dirk-Jan Stelling en Martine Wismeijer, realiseren we onze eigen produktie-installatie, bestaande uit 300 zonnepanelen. Ons eerste collectieve opwekproject met gebruikmaking van de postcoderoosregeling. En er volgen er meer, in alle kernen van De Bilt.

Download onze brochure voor uitgebreide informatie.

Deelname aan het project De Hooierij is uitsluitend mogelijk voor de bewoners van de postcodes: 3721, 3722, 3723, 3731, 3732 en 3737.