Op 1 en 2 maart 2022 zijn de panelen van De Hooierij en Nieuw Toutenburg schoongemaakt. Deze keer gebeurde dat met een robot die over de panelen rolde. Op het filmpje hieronder kun je zien hoe dat in zijn werk ging. De robot was niet in staat 90 panelen van De Hooierij zelf te poetsen, omdat de dakhelling daar te steil was. Op het oostelijke dak van Nieuw Toutenburg moest de robot een paar maal opnieuw gericht worden omdat hij een beetje afzakte. Het resultaat is nu egaal super schoon geboend! We beraden ons – gezien de beperkingen van de schoonmaakrobot – op een volgende schoonmaakbeurt met apparatuur zonder hindernissen.

Met de vele zonuren in maart is er meteen geprofiteerd van deze opfrisbeurt! Bij De Hooierij is 7372 kWh opgewekt in maart dit jaar. Dat is 22% meer dan in maart 2020. Bij Nieuw Toutenburg is 7686 kWh opgewekt. Dat is 25% meer dan in maart 2020.