Voor het vijfde jaar op rij behoort het  ’om l nieuwe energie’ collectief tot de groenste energieleveranciers. Goed nieuws dus voor de klanten die groene stroom uit eigen regio afnemen. Coöperaties BENG! en Biltstroom maken deel uit van het collectief, net als zo’n 40 andere lokale energie-initiatieven. De zonne-energie van Biltstroom wordt geleverd aan om l nieuwe energie. Als je klant wordt via Biltstroom, ontvangt BENG! een vergoeding waarmee investeringen in nieuwe projecten mogelijk worden.

Directeur van om | nieuwe energie, André Dippell: “5 jaar op rij een rapportcijfer 10 krijgen, is een prachtige bekroning van het harde werk dat onze lokale energie coöperaties verrichten. Gezamenlijk vormen we een tegengeluid in Nederland: De regie over energie geven we terug aan de burgers. Wanneer je samen met jouw buurt bepaalt in welke soort energie je waar investeert, creëer je draagvlak onder de bewoners. Zeker wanneer zij daarvan ook nog eens mee profiteren. Wij zijn als non-profit organisatie gericht op het betaalbaar maken van duurzame energie voor iedereen. Onze winst wordt daarom gebruikt voor nieuwe projecten én het verlagen van onze energietarieven. Dat betekent dat hoe meer mensen met ons meedoen, hoe meer winst we kunnen teruggeven aan onze klanten. Daarmee zijn we een partij die het écht anders doet dan de rest.”

Het onderzoek vergeleek alle bekende energieleveranciers in Nederland. In totaal werd van 44 leveranciers onderzocht hoe duurzaam zij zijn op het gebied van investering, inkoop en levering van energie….

Lees verder op www.samenom.nl.

Meer over het onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur- & Milieu en WISE.

 

Meedoen met het energiecollectief? Word klant via Biltstroom!