Onder het motto “Lokaal energie opwekken – da’s toch geen kunst?” staat BENG! dit jaar op zaterdag 8 september a.s. met een Kunst-installatie op de jaarlijkse Kunstmarkt in het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Dat is niet zo raar want net als de kunstmarkt is BENG! ook een organisatie die met vrijwilligers zich inzet voor De Bilt. Door De Bilt, voor De Bilt.

Het Kunstproject neemt de bezoekers mee in het verhaal van de energietransitie. Want wij willen in 2030 De Bilt energieneutraal hebben. Dat is moeilijk, maar het kan! Twee acteurs – onze Zonnewachters – laten zien hoe je samen, als je de handen in één slaat, De Bilt groen kunt krijgen. Voor elke woonkern van onze gemeente is een Zonnevanger die de Zonnestralen vangt en onze Zonnecentrale zet die om in een prachtig streekproduct: Biltstroom. Oftewel: groene stroom uit Biltse Bron. Wat is een betere plek dan een kraam op de markt om dat product aan de man te brengen?

“Komt het zien! Komt het zien! Biltstroom te koop! Lekkere Biltstroom te koop!”

Voor het programma van de Kunstmarkt 2018 klik hier.

 

 

 

 

BENG! viert dit jaar haar eerste Lustrum. Biltstroom is een initiatief gericht op het gezamenlijk opwekken van lokale groene stroom uit Biltse bron. De start is goed: de daken van landwinkel De Hooierij in De Bilt liggen vol met honderden zonnepanelen. Dat gebeurt dit najaar ook op zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. Bewoners uit de directe omgeving kopen één of meer panelen en zorgen zo samen voor meer duurzame energie en profiteren van het rendement. Biltstroom kun je ook afnemen zonder deel te nemen in een van de zonnestroomprojecten.